Personeel & Organisatie

Personeel & Organisatie

Organisatie

Wij hebben een kleine, platte en open organisatie waarin hoog opgeleide medewerk(st)ers multifunctioneel inzetbaar zijn voor de werkzaamheden en taken waarvoor zij staan. In de kern is ons bedrijf georganiseerd rondom de afdeling Operations, de productieafdeling die zorg draagt voor de feitelijke bediening van de installaties en de productie van de producten.

De organisatie wordt aangestuurd door een Operational Team waarin de kerncompetenties van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn en die de coördinatie regelt van de dagelijkse gang van zaken. Het Strategie Team houdt de lange termijn visie in het oog.

 

Vacatures

Wij zijn een groeiend bedrijf en hebben regelmatig vacatures. Deze worden bekend gemaakt op deze pagina en via onze Facebook en Twitter. Graag komen wij in contact met geschikte kandidaten.

ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplastizicers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding, tussenproducten voor de chemische industrie en onder de naam Alteqo innovatieve, op ecologische basis, geproduceerde chemie applicaties. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton product en heeft een jaaromzet van ca. € 75 mio. Doel is het product portfolio verder te “vergroenen” met maatschappelijk aanvaarde productietechnieken. Het bedrijf is als enige producent in de regio gecertificeerd voor “groene” formaldehyde. Recent (2021, investering 12m€) is een fabriek voor duurzame biobased chemie in gebruik genomen. Een volgende investering (40kT. 50m€) wordt voorbereid (opstart 2024). Er lopen meer projecten. Daarmee is het bedrijf innovatief en toonaangevend in het aanbieden van klimaat verbeterende duurzame producten aan haar klanten. ChemCom Industries is een compacte en een volledig zelfstandige onderneming waar direct 40 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Om onze groei verder vorm te geven komen wij graag in contact men kandidaten (m/v) voor de functie:

Wat ga jij doen als (Senior) Procesoperator B/C
Als Senior-Procesoperator neem je roulerend de leiding tijdens een wacht en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden door de ploeg. Tevens ben je leidinggevend in geval het bedrijfsnoodplan in werking gesteld wordt. Naast deze leidinggevende taken werk je als Procesoperator mee binnen het team. Iedere operator kan op basis van individuele prestaties en competenties doorgroeien naar het niveau van Senior-Procesoperator.

Als Procesoperator ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de productieprocessen, de opslagtanks en verlading van ChemCom Industries en Alteqo. Er wordt op een zelfsturende, multifunctionele manier gewerkt in een 5-ploegensysteem. Door jouw inzet weet je samen met je collega’s de gestelde productiedoelstellingen te realiseren. Je neemt en analyseert monsters t.b.v. procesbesturing en kwaliteit waarborging. Op basis van de uitkomsten weet je welke correcties je moet nemen om een goed verloop van het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Je ziet toe, controleert en ontvangt juiste en tijdige toevoer van grond- en hulpstoffen en afvoer van halffabricaten en eindproducten. Je werkt volgens de gestelde milieu-, veiligheids- en productievoorschriften en zorgt voor een veilige werkomgeving voor jezelf en collega’s. Je weet storingen in het proces snel te signaleren en te analyseren, waardoor je in staat bent om adequaat te handelen en de nodige maatregelen te nemen zodat de veiligheid en de continuïteit van het productieproces en de productkwaliteit gewaarborgd blijven. Je loopt inspectierondes en rapporteert afwijkingen. Je voert eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit en ondersteunt de onderhoudsdienst. Je verzorgt de nodige rapportages in een vergaand geautomatiseerde en gedigitaliseerde omgeving. Je participeert in projectmatige werkzaamheden. Je maakt deel uit van de BHV-organisatie.

Wie ben jij
– Je bent in het bezit van VAPRO C of je hebt VAPRO B of AOT diploma en hebt toegespitste of aanvullende chemische en/of natuurkundige kennis op operator C niveau.
– Je hebt VCA en een heftruckcertificaat.
– Je bent een gedreven en betrokken technicus die goed kan samenwerken.
– Je bent bereid te investeren in je toekomst (2-jarige interne praktijkgerichte opleiding) en het bedrijf.
– Je hebt interesse om breed te functioneren in meerdere chemische productie- en verladingsprocessen.
– Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en een scherp oog voor veiligheid.
– Je hebt aandacht voor verbeteringen en streeft naar procesoptimalisatie.
– Je hebt kennis op het gebied van automatisering; Procesbesturing, Aspentech,  APIpro, MS Office.
– Je bent als persoon betrokken, open, flexibel en waardeert vernieuwing.
– Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Wat biedt ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende operator functie met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je wordt intern opgeleid in onze chemische processen. Mogelijkheden je competenties verder te vergroten via externe opleidingen. Groei en promotie op basis van je individuele prestaties en ontwikkeling. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en direct een contract bij het bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via de volgende kanalen:

 • ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplasticizers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding, tussenproducten voor de chemische industrie en onder de naam Alteqo innovatieve, op ecologische basis, geproduceerde chemie applicaties. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton product en heeft een jaaromzet van ca. €75 Mio. Doel is het productportfolio verder te “vergroenen” met maatschappelijk aanvaarde productietechnieken. Het bedrijf is als enige producent in de regio gecertificeerd voor “groene” formaldehyde. Recent (2021, investering 12m€) is een fabriek voor duurzame biobased chemie in gebruik genomen. Een volgende investering (40kT. 50m€) wordt voorbereid. Er lopen meer projecten. Daarmee is het bedrijf innovatief en toonaangevend in het aanbieden van klimaat verbeterende duurzame producten aan haar klanten. ChemCom Industries is een compacte en een volledig zelfstandige onderneming waar direct 40 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Om onze groei verder vorm te geven komen wij graag in contact met kandidaten (m/v) voor de functie:

 • Wat ga jij doen als Plant Controller
  Als Plant Controller ben je met je collega’s verantwoordelijk voor alle financiële aspecten van de bedrijfsvoering vanaf de financiële administratie (grootboek met bijbehorende sub-administraties) tot management rapportages en jaarverslagen. Je participeert in projecten, ziet knelpunten en doet verbetervoorstellen.
  Je realiseert de dagelijkse financiële administratieve werkzaamheden zodanig dat op ieder gewenst moment inzicht bestaat in de samenstelling van het resultaat en vermogen. Hiertoe behoren de sub-administraties zoals, debiteuren- crediteurenadministratie, vaste activa administratie, grootboek en projectadministraties. Je ondersteunt project managers door projecten te toetsen op financiële haalbaarheid en het onderzoeken en aanvragen van subsidies.
  Als Plant Controller vertaal je het strategische plan in een financiële meer-jaren forecast en budget. Op die manier kan je budgethouders gedurende het jaar voorzien van de benodigde stuurinformatie. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van periodieke managementrapportages, verschillenanalyses, kostprijsberekeningen, verkoopvolumes, kasstromen en het verbeteren en automatiseren van financiële dashboards. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij de totstandkoming van de jaarafsluiting, waarbij je in overleg met de accountant enkelvoudige en geconsolideerde jaarverslagen opstelt.
  De Plant Controller heeft een breed takenpakket en is dan ook betrokken bij logistieke en customer service werkzaamheden, waaronder de verkoopadministratie, afroepen en coördineren van transport, grond- en hulpstoffen en productieplanning. Kortom, een breed spectrum, je krijgt hoge mate van zelfstandigheid, goede begeleiding en alle kansen om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig controller op het gebied van financial én business control.

  Bedrijfscultuur
  Kenmerkend is de informele bedrijfscultuur met korte lijntjes tussen de werkvloer en management. Binnen de afdeling Administration werkt het bedrijf met relatief hoogopgeleide medewerkers die multifunctioneel inzetbaar zijn en zich breed wensen te ontwikkelen vanuit hun vaktechnisch specialisme. Administration is verantwoordelijk voor Finance, Logistics, Customer Service, IT en General Support activiteiten. Daarnaast steunt de organisatie in de uitvoering van haar werkzaamheden op een moderne en vergaand geïntegreerde IT-architectuur. Het bedrijf heeft een eigen IT analist.

   Wie ben jij
  – Je hebt minimaal een relevante afgeronde Hbo-opleiding, bv. Bedrijfseconomie of Accountancy (of in die richting)
  – Je bent fulltime beschikbaar op basis van 40 uur;
  – Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal;
  – Je hebt sterke affiniteit met IT en automatiseringssystemen;
  – Je bent klantgericht, sociaal vaardig en stressbestendig;
  – Je staat open voor verbeteringen, streeft naar optimalisaties en waardeert vernieuwingen;
  – Je bent als persoon betrokken, open, flexibel, praktisch, gedreven en communicatief;
  – Je kunt in hoge mate zelfstandig werken.

  Wat biedt ChemCom Industries jou
  Een zeer interessante en uitdagende functie met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je wordt intern opgeleid in onze financiële en logistieke  bedrijfsprocessen. Mogelijkheden je competenties verder te vergroten via externe opleidingen. Groei en promotie op basis van je individuele prestaties en ontwikkeling. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en direct een contract bij het bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.

  Heb je interesse?
  Neem dan contact met ons op. Dat kan via Headhuntersteam, Rens Philips, 06-10212548, philips@headhuntersteam.nl.

ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplasticizers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding, tussenproducten voor de chemische industrie en onder de naam Alteqo innovatieve, op ecologische basis, geproduceerde chemie-applicaties. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton product en heeft een jaaromzet van ca. €100 Mio. Doel is het productportfolio verder te “vergroenen” met maatschappelijk aanvaarde productietechnieken. Het bedrijf is als enige producent in Europa gecertificeerd voor duurzame formaline. Recent (2021, investering 12m€) is een fabriek voor biobased chemie in gebruik genomen. Een volgende biobased investering (40kT. 50m€) wordt voorbereid. Er lopen meer projecten. Daarmee is het bedrijf innovatief en toonaangevend in het aanbieden van duurzame producten aan haar klanten. ChemCom Industries is een compacte en een volledig zelfstandige onderneming waar direct 40 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Er is een sterke focus op internationale samenwerking met klanten, leveranciers, researchinstituten en investeringspartners. Om onze groei verder vorm te geven komen wij graag in contact met kandidaten (m/v) voor de functie:

Wat ga jij doen als Procestechnoloog
Als Procestechnoloog ben je met je team verantwoordelijk voor alle processen van de locatie. Je participeert in projecten, ziet knelpunten, doet verbetervoorstellen en voert deze uit.
Dagelijks draag je zorg je voor het optimaal functioneren van de (chemische) installaties. Je coördineert en bewaakt de randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn. Je initieert, leidt en voert investerings- en verbeterprojecten uit. Zowel voor bestaande als nieuw te bouwen installaties. Je bent de kennisdrager van de processen en zorgt dat deze kennis toegankelijk is. Naast je technisch inhoudelijke kennis is een zelfstandige werkhouding essentieel. Je bent iemand die ideeën graag deelt, actief communiceert en open staat voor feedback.
De Procestechnoloog is betrokken bij diverse takken van de organisatie: productie, onderhoud, customer service en ontwikkeling van nieuwe projecten. Kortom, we bieden een breed spectrum van werk, een hoge mate van zelfstandigheid, goede begeleiding en alle kansen om jezelf verder te ontwikkelen.

Bedrijfscultuur
Kenmerkend voor ChemCom is de MKB-mentaliteit met een informele bedrijfscultuur. Er wordt samen hard gewerkt aan de gestelde korte en lange termijn doelen van het bedrijf zonder een sterk aanwezige hiërarchie. Iedereen wordt aangemoedigd mee te groeien met de ontwikkeling van het bedrijf.

Wie ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding Proces Engineering / Chemische Technologie;
  • Je bent fulltime beschikbaar op basis van 40 uur;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot risicobeheersing en veiligheidsmanagement;
  • Je hebt affiniteit met Werktuigbouwkunde, Electro, Instrumentatie en Procesautomatisering;
  • Je hebt ervaring met projectmanagement;
  • Je bent klantgericht, sociaal vaardig en stressbestendig;
  • Je staat open voor verbeteringen en voelt je thuis in een veranderende omgeving;
  • Je kunt in hoge mate zelfstandig werken.

Wat biedt ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende functie binnen een relatief jong team met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en een vaste aanstelling met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via Headhuntersteam, Julian Blanksma, T.  06-28248484, E. j.blanksma@headhuntersteam.nl.

ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplasticizers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding, tussenproducten voor de chemische industrie en onder de naam Alteqo innovatieve, op ecologische basis, geproduceerde chemie-applicaties. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton product en heeft een jaaromzet van ca. €100 Mio. Doel is het productportfolio verder te “vergroenen” met maatschappelijk aanvaarde productietechnieken. Het bedrijf is als enige producent in Europa gecertificeerd voor duurzame formaline. Recent (2021, investering 12m€) is een fabriek voor biobased chemie in gebruik genomen. Een volgende biobased investering (40kT. 50m€) wordt voorbereid. Er lopen meer projecten. Daarmee is het bedrijf innovatief en toonaangevend in het aanbieden van duurzame producten aan haar klanten. ChemCom Industries is een compacte en een volledig zelfstandige onderneming waar direct 40 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Er is een sterke focus op internationale samenwerking met klanten, leveranciers, researchinstituten en investeringspartners. Om onze groei verder vorm te geven komen wij graag in contact met kandidaten (m/v) voor de functie:


W
at ga jij doen als Procestechnoloog
Jouw rol binnen de ChemCom groep is de optimale afstemming van utilities (stoom, elektra, water, (af)gassen) binnen het bedrijf. Bij de ChemCom groep zijn de afgelopen jaren een aantal nieuwe fabrieken in bedrijf genomen. In de nabije toekomst komen er nieuwe installaties bij. Jij wordt de initiator/driver om de gehele infrastructuur rondom utlities optimaal af te stemmen op de samenhang van de fabrieken van de ChemCom Groep. Doel is een verduurzamingsslag te maken op het gebied van energiegebruik en hergebruik van warmte- en processtromen. Daarbij zijn efficiency en betrouwbaarheid randvoorwaarden.De optimalisaties die jij voorstelt vertalen zich in een wijde range van oplossingen. Deze variëren van wijziging van procesvoering, aanpassing van installatiedelen tot investeringsvoorstellen voor nieuw te bouwen installaties. Je begeleidt het gekozen implementatieplan en werkt met collega’s samen in projectteams om de (investerings)voorstellen te implementeren.

Op dagbasis heb je de zorg voor de energie- en utility-balans van het bedrijf. Je coördineert en bewaakt de randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn. Je initieert, leidt en voert investerings- en verbeterprojecten uit. Zowel voor bestaande als nieuw te bouwen installaties. Je bent de kennisdrager van alles rondom utilities en zorgt dat deze kennis toegankelijk is. Naast je technisch inhoudelijke kennis is een zelfstandige werkhouding essentieel. Je bent iemand die ideeën graag deelt, actief communiceert en open staat voor feedback.

De Utility-Technoloog is betrokken bij diverse takken van de organisatie: productie, onderhoud, customer service en ontwikkeling van nieuwe projecten. Kortom, we bieden een breed spectrum van werk, een hoge mate van zelfstandigheid, goede begeleiding en alle kansen om jezelf verder te ontwikkelen.

Bedrijfscultuur
Kenmerkend voor ChemCom is de MKB-mentaliteit met een informele bedrijfscultuur. Er wordt samen hard gewerkt aan de gestelde korte en lange termijn doelen van het bedrijf zonder een sterk aanwezige hiërarchie. Iedereen wordt aangemoedigd mee te groeien met de ontwikkeling van het bedrijf.

Wie ben jij

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding Proces Engineering / Chemische Technologie;
  • Je hebt ervaring en affiniteit met en kennis van utility-vraagstukken in de procesindustrie;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Je hebt ervaring met projectmanagement;
  • Je bent klantgericht, sociaal vaardig en stressbestendig;
  • Je staat open voor verbeteringen en voelt je thuis in een veranderende omgeving;
  • Je kunt in hoge mate zelfstandig werken;
  • Je bent fulltime beschikbaar op basis van 40 uur.

Wat biedt ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende functie binnen een relatief jong team met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en een vaste aanstelling met uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via Headhuntersteam, Julian Blanksma, T.  06-28248484, E. j.blanksma@headhuntersteam.nl.