Personeel & Organisatie

Personeel & Organisatie

Organisatie

Wij hebben een kleine, platte en open organisatie waarin hoog opgeleide medewerk(st)ers multifunctioneel inzetbaar zijn voor de werkzaamheden en taken waarvoor zij staan. In de kern is ons bedrijf georganiseerd rondom de afdeling Operations, de productieafdeling die zorg draagt voor de feitelijke bediening van de installaties en de productie van de producten.
De organisatie wordt aangestuurd door een Operational Team waarin de kerncompetenties van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn en die de coördinatie regelt van de dagelijkse gang van zaken. Het Strategie Team houdt de lange termijn visie in het oog.

Vacatures

Wij zijn een groeiend bedrijf en hebben regelmatig vacatures. Deze worden bekend gemaakt op deze pagina en via onze Facebook en Twitter. Graag komen wij in contact met geschikte kandidaten.

Procesoperator C

In verband met pensionering en groei zijn wij continue op zoek naar jonge en ervaren procesoperators chemische industrie die willen investeren in hun toekomst en ons bedrijf.

Wie zijn wij
ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplastizicers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding en tussenproducten voor de chemische industrie. ChemCom Industries verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton gereed product en heeft een jaaromzet van ca. €60 Mio. ChemCom Industries richt zich op nieuwe samenwerkingsverbanden en een breder en groener producten pakket. Er lopen diverse investeringsprojecten. ChemCom Industries is een compacte en volledig zelfstandige onderneming waar direct 38 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Wij komen wij graag in contact men kandidaten (m/v) voor de functie van

PROCESOPERATOR

Een brede functie bij een innoverende organisatie

Wat ga jij doen als Operator C
Als Procesoperator ben je verantwoordelijk voor het bedienen van het productieproces, de opslagtanks en verlading. Er wordt op een zelfsturende, multifunctionele manier gewerkt in een 5-ploegensysteem en door jouw inzet weet je samen met je collega’s de gestelde productie doelstellingen te realiseren. Je neemt en analyseert monster t.b.v. procesbesturing en kwaliteit waarborging. Op basis van de uitkomsten weet je welke correcties je moet nemen om een goed verloop van het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Je ziet toe, controleert en ontvangt juiste en tijdige toevoer van grond- en hulpstoffen en afvoer van halffabricaten en eindproducten. Je werkt volgens de gestelde milieu-, veiligheids- en productievoorschriften en zorgt voor een veilige werkomgeving voor jezelf en collega’s. Je weet storingen in het proces snel te signaleren en te analyseren, waardoor je in staat bent om adequaat te handelen en de nodige maatregelen te nemen zodat de veiligheid en de continuïteit van het productieproces en de productkwaliteit gewaarborgd blijven. Je loopt inspectierondes en rapporteert afwijkingen. Je voert eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit en ondersteunt de onderhoudsdienst. Je verzorgt de nodige rapportages in een vergaand geautomatiseerde en gedigitaliseerde omgeving. Je maakt deel uit van de BHV-organisatie.

Wie bij jij
– Je bent in het bezit van VAPRO C of AOT diploma en hebt toegespitste of aanvullende chemische
en/of natuurkundige kennis op operator C niveau.
– Je hebt VCA en een heftruckcertificaat.
– Je bent een gedreven en betrokken technicus die goed kan samenwerken.
– Je bent bereid te investeren in je toekomst (interne praktijk gerichte opleiding) en het bedrijf.
– Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en een scherp oog voor veiligheid.
– Je hebt aandacht voor verbeteringen en streeft naar procesoptimalisatie.
– Je hebt kennis op het gebied van automatisering; Procesbesturing, Aspentech, APIpro, MS Office.
– Je bent als persoon betrokken, open, flexibel en waardeert vernieuwing.
– Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Wat bied ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende operator functie met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je wordt intern opgeleid in onze chemische processen. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en direct een contract bij het bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via de volgende kanalen:
Vapro Detachering, mw. Agaath Elema (Assen); T. 0592-820796 of 06-51034446, a.elema@vaprodetachering.nl, LinkedIn;
Randstad Procestechniek, Janette Hollemans, T. 06-10687925, E. janette.hollemans@nl.randstad.com, LinkedIn.

 

Procestechnoloog

 

Wie zijn wij
ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplastizicers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding en tussenproducten voor de chemische industrie. ChemCom Industries verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton gereed product en heeft een jaaromzet van ca. €60 Mio. ChemCom Industries richt zich op nieuwe samenwerkingsverbanden en een breder en groener producten pakket. Er lopen diverse investeringsprojecten. ChemCom Industries is een compacte en volledig zelfstandige onderneming waar direct 38 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Wij komen wij graag in contact men kandidaten (m/v) voor de functie:

Procestechnoloog

Onze cultuur
De bedrijfscultuur bij ChemCom Industries is informeel en collegiaal. Er heerst een positieve, informele sfeer waar op een effectieve, collegiale manier wordt samengewerkt. Er is veel ruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen en je te ontplooien. Het is een compacte, informele en volledig zelfstandige onderneming. Medewerkers in de organisatie werken multifunctioneel binnen hun vaktechnische cluster (Operations, Technology, Administration, Sales, PD/QC) met grote zelfstandigheid.

Wat ga je doen als Procestechnoloog
Als procestechnoloog draag je de verantwoordelijkheid voor het optimaal laten functioneren van de chemische installaties op het terrein van ChemCom Industries. Om de installaties optimaal te laten functioneren is een juiste coördinatie en bewaking van alle randvoorwaarden nodig. Je zult bezig zijn met het uitvoeren van technologisch en technisch onderzoek naar procesonderdelen. Je test het productieproces op kwaliteit, efficiëntie, emissies en veiligheid en signaleert en verhelpt de knelpunten die zich tijdens de productie voordoen. Om deze knelpunten preventief te voorkomen initieer en ontwerp je modificaties en stel je richtlijnen op t.b.v. het productieproces. Je houdt de energie- en massabalansen bij, zowel voor alle afzonderlijke apparaten als voor de fabriek als geheel. Je ontwikkelt en stelt onderzoekvoorstellen op, licht dit toe aan de interne organisatie en schaft nieuwe apparatuur aan wanneer nodig. Je leidt operators op in het bedienen van onze fabrieken en installaties en het beheersen van de productieprocessen.
Omdat er bij ChemCom Industries een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen aanwezig zijn valt het bedrijf onder de BRZO-regelgeving. Het aspect veiligheid zal daarom veelvuldig terug komen in je dagelijkse bezigheden. Je draagt er als procestechnoloog zorg voor dat onze installaties voldoen aan geldende wet- en regelgeving en vergunningsvoorschriften. Je zult als procestechnoloog de benodigde veiligheidsstudies initiëren, leiden en actueel houden. Daarnaast initieer en leid je HSEQ-projecten (vergunningsaanvragen, kwaliteitsverbetering, explosieveiligheidsstudies, voldoen aan ISO vereisten etc.). Het is van belang dat je goed in staat bent zelfstandig te werken.
Je rapporteert aan de Plantmanager. Je draait mee in de consignatiedienst.

Wie ben jij
• Bachelor of Master Procestechnologie (HBO of WO);
• 0 tot 5 jaar relevante ervaring;
• Kennis van relevante wet- en regelgeving m.b.t. risicobeheersing en veiligheidsmanagement;
• Kennis van Werktuigbouwkunde & Electro & Instrumentatie en Procesautomatisering;
• Ervaring met projectmanagement;
• Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal;
• Woonachtig in Noord-Nederland.

Je competenties
• Zelfstandig denkend en zoekend naar samenwerking;
• Flexibel en pragmatisch zonder de nauwkeurigheid uit het oog te verliezen.

Wat bied ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende functie met voldoende doorgroeimogelijkheden. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en direct een contract bij het bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact op met Headhuntersteam, Remco Bolt (Groningen), T. 050-5268884, E. r.bolt@headhuntersteam.nl, LinkedIn .