Personeel & Organisatie

Personeel & Organisatie

Organisatie

Wij hebben een kleine, platte en open organisatie waarin hoog opgeleide medewerk(st)ers multifunctioneel inzetbaar zijn voor de werkzaamheden en taken waarvoor zij staan. In de kern is ons bedrijf georganiseerd rondom de afdeling Operations, de productieafdeling die zorg draagt voor de feitelijke bediening van de installaties en de productie van de producten.


De organisatie wordt aangestuurd door een Operational Team waarin de kerncompetenties van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn en die de coördinatie regelt van de dagelijkse gang van zaken. Het Strategie Team houdt de lange termijn visie in het oog.

 

Vacatures

Wij zijn een groeiend bedrijf en hebben regelmatig vacatures. Deze worden bekend gemaakt op deze pagina en via onze Facebook en Twitter. Graag komen wij in contact met geschikte kandidaten.

ChemCom Industries B.V. in Farmsum produceert harsen voor de groene houtverwerkende industrie, superplastizicers voor de gips- en betonindustrie, hoogwaardige plantenvoeding, tussenproducten voor de chemische industrie en onder de naam Alteqo innovatieve, op ecologische basis, geproduceerde chemie applicaties. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 200.000 ton product en heeft een jaaromzet van ca. €60 Mio. Doel is het productportfolio verder te “vergroenen” met maatschappelijk aanvaarde productietechnieken. Het bedrijf is als enige producent in de regio gecertificeerd voor “groene” formaldehyde. Recent (2021, investering 12m€) is een fabriek voor duurzame biobased chemie in gebruik genomen. Een volgende investering (40kT. 50m€) wordt voorbereid. Er lopen meer projecten. Daarmee is het bedrijf innovatief en toonaangevend in het aanbieden van klimaat verbeterende duurzame producten aan haar klanten. ChemCom Industries is een compacte en een volledig zelfstandige onderneming waar direct 40 mensen werken. De beslissingslijnen zijn kort, de cultuur is informeel en collegiaal. Om onze groei verder vorm te geven komen wij graag in contact men kandidaten (m/v) voor de functie:

Wat ga jij doen als (Senior) Procesoperator B/C
Als Senior-Procesoperator neem je roulerend de leiding tijdens een wacht en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden door de ploeg. Tevens ben je leidinggevend in geval het bedrijfsnoodplan in werking gesteld wordt. Naast deze leidinggevende taken werk je als Procesoperator mee binnen het team. Iedere operator kan op basis van individuele prestaties en competenties doorgroeien naar het niveau van Senior-Procesoperator. Als Procesoperator ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de productieprocessen, de opslagtanks en verlading van ChemCom Industries en Alteqo. Er wordt op een zelfsturende, multifunctionele manier gewerkt in een 5-ploegensysteem. Door jouw inzet weet je samen met je collega’s de gestelde productiedoelstellingen te realiseren. Je neemt en analyseert monsters t.b.v. procesbesturing en kwaliteit waarborging. Op basis van de uitkomsten weet je welke correcties je moet nemen om een goed verloop van het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Je ziet toe, controleert en ontvangt juiste en tijdige toevoer van grond- en hulpstoffen en afvoer van halffabricaten en eindproducten. Je werkt volgens de gestelde milieu-, veiligheids- en productievoorschriften en zorgt voor een veilige werkomgeving voor jezelf en collega’s. Je weet storingen in het proces snel te signaleren en te analyseren, waardoor je in staat bent om adequaat te handelen en de nodige maatregelen te nemen zodat de veiligheid en de continuïteit van het productieproces en de productkwaliteit gewaarborgd blijven. Je loopt inspectierondes en rapporteert afwijkingen. Je voert eenvoudige onderhoudswerkzaamheden uit en ondersteunt de onderhoudsdienst. Je verzorgt de nodige rapportages in een vergaand geautomatiseerde en gedigitaliseerde omgeving. Je participeert in projectmatige werkzaamheden. Je maakt deel uit van de BHV-organisatie.

Wie bij jij
– Je bent in het bezit van VAPRO C of je hebt VAPRO B of AOT diploma en hebt toegespitste of aanvullende  chemische en/of natuurkundige kennis op operator C niveau.
– Je hebt VCA en een heftruckcertificaat.
– Je bent een gedreven en betrokken technicus die goed kan samenwerken.
– Je bent bereid te investeren in je toekomst (2-jarige interne praktijkgerichte opleiding) en het bedrijf.
– Je hebt interesse om breed te functioneren in meerdere chemische productie- en verladingsprocessen.
– Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en een scherp oog voor veiligheid.
– Je hebt aandacht voor verbeteringen en streeft naar procesoptimalisatie.
– Je hebt kennis op het gebied van automatisering; Procesbesturing, Aspentech, APIpro, MS Office.
– Je bent als persoon betrokken, open, flexibel en waardeert vernieuwing.
– Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Wat biedt ChemCom Industries jou
Een zeer interessante en uitdagende operator functie met voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je wordt intern opgeleid in onze chemische processen. Mogelijkheden je competenties verder te vergroten via externe opleidingen. Groei en promotie op basis van je individuele prestaties en ontwikkeling. Je krijgt een breed aandachtsgebied en veel verantwoordelijkheid. De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren in een ambitieuze organisatie met gezonde investeringsplannen. Je krijgt een goed salaris en direct een contract bij het bedrijf met goede arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via de volgende kanalen: